M A D E L E N E O L D E M A N ENGLISH SVENSKA
ARBETEN UPPDRAG OM KONTAKT / CV
SAMARBETEN WORKSHOPS / FÖRMEDLING

TILLBAKA

Film, 20 min.

Ungefär samtidigt som jag blev anvisad till en aktivitetsgaranti för arbetslösa i Malmö, så skaffade jag 7 vita möss
En film om den svenska arbetsmarknadsåtgärden Aktivitetsgarantin. Filmen är baserad på händelser som utspelade sig i Malmö under hösten 2003 -våren 2004 och bygger på ljudinspelningar som ibland är gjorda med dold mikrofon. Det finns brottstycken ur samtal med Marita Ulvskog, dåvarande Kulturminister, arbetslösa och ansvariga för aktivitetsgarantin på arbetsförmedlingen och kommunen i Malmö. I bild får man följa 7 vita möss som lever sina liv inuti ett glasakvarium, springer i hjul, tvättar sig och bygger bo till musik av Samla Mammas Manna och The Nykels. I filmen liksom i installationen som filmen visats i ingår teckningar ofta föreställande en Barbapapa-figur, en formbar klump “du kan bli vad du vill”, men nu ett tvång i flexibilitet.

Filmen är 20 min lång och har bl.a visats på Kabusa konsthall 2004, Skånes konstförening i Malmö 2005, Aura i Lund 2005, Rooseum 2005, och på Neues Kunsthaus, Ahrenshoop, i samband med IASPIS, internationellt kulturutbyte 2006.

Videostills från filmen Ungefär samtidigt som jag blev anvisad till en Aktivitetsgaranti för arbetslösa i Malmö, så skaffade jag 7 vita möss, 2004.

Artiklar, brev och material om Aktivitetsgarantin visade i samband med utställning på Kabusa konsthall 2004 och Skånes konstförening 2005. Foto Johanna Rylander.

Aktivitetsgaranti, teckning, 30 x 17 cm, 2004.

TILLBAKA